Dietetyczna szarlotka z bezą
Ciasto przepyszne, łatwe i robi się je bardzo szybko ☺
Ktoś chętny na przepis? 😉
Przepis
Składniki na spôd: 3/4szkl. Mąki jaglanej od Radix-Bis, 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 1 żółtko, 2 łyżku cukru kokosowego.
Beza: 2 białka, pół łyżki mąki ziemniaczanej
Dodatkowo 3 jabłka, cynamon
Wyrobić ręką składniki na ciasto, ulepić kulę i wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto wyłożyć w naczyniu żaroodpirnym lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem zrobić dziurki; piec 15 min w temp. 180 stopni. Ja pominęłam „leżakowanie” ciasta w lodówce.
Jabłka zetrzeć na race i wymieszać z cynamonem. Białka ubić z mąką ziemniaczaną.
Po 15 min na ciaato wyłożć starte jabłka i ubitą pianę. Piec 20 min w twmp. 180 stopni.
Dietetyczna szarlotka z bezą
