Cukiniowe bułeczki
Składniki: 1 kg cukinii, 1 kulka mozzarelli, 220 g mąki ryżowej od Radix-Bis, 1 jajko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżeczka soli, szczypta pieprzu. Cukinię pokrój wzdłuż, natrzyj solą (ok. 0,5 łyżeczki) i pozostaw na około 20 minut. Następnie zetrzyj ją na tarce i przełóż na cedzak z małymi oczkami. Odcedź sok z cukinii. Cukinię przełóż do miski. Mozzarellę pokrój na drobne kawałeczki i dodaj do cukinii. Do całości dodaj mąkę, jajko, proszek do pieczenia i przyprawy. Uformuj bułeczki i przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Mi wyszło 9 bułek. . Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Bułki można posypać pestkami dyni.
Cukiniowe bułeczki
