Omlet a’la pizza
Składniki: jajka, 5 pieczarek, 2 łyżeczki mąki jaglanej, pół kulki mozzarelli, 2 plastry szynki drobiowej, pół czerwonej cebuli, garść rukoli, pomidory suszone, sól, pieprz zielony, oregano.
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć. Gdy pieczarki będą prawie gotowe dodać pokrojoną w kostkę cebulę, doprawić do smaku. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z mąką i przyprawami, połączyć z białkami. Do pieczarek wlać jajka i smażyć przez około 2-3 min. Ostrożnie przewrócić na drugą stronę, zmniejszyć ogień, położyć plastry mozzarelli i szynki. Patelnię przykryć i smażyć do czasu rozpuszczenia sera. Na gotowy omlet położyć rukolę i pokrojone suszone pomidorki.
Omlet a’la pizza
