Sernik czarno-biały
Składniki: 5 jajek, 2 szklanki mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, 4 serki homogenizowane, 1 paczka budyniu, 2 szklanki cukru pudru, olejek waniliowy, kakao.
Wykonanie ciasto czarne: Połączyć 2 żółtka, 1/2 kostki margaryny, 1 szklankę cukru pudru. Dodać 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia i 2 łyżki kakao. Wszystko połączyć, ulepić kulę i włożyć do lodówki.
Masa serowa: 1/2 kostki margaryny wymieszać z serkami i 3 całymi jajkami i szklanką cukru pudru. Dodać olejek i budyń. Na blachę wyłożyć połowę ciemnego ciasta, wlać masę serową i resztę ciemnego ciasta. Piec godzinę w temp. 180 stopni.
Sernik czarno-biały
