Boeuf Strogonow
Składniki: 500 g wołowiny, 250 g pieczarek, 1 duża cebula, 1 czerwona papryka, ziele angielskie, ząbek czosnku, 2 łyżki słodkiej papryki, chilli w proszku, majeranek, 3 łyżki przecieru pomidorowego, olej do smażenia, sól i pieprz do smaku, 2 łyżki mąki, 2 łyżki śmietany 18%.
Mięso pokrój w wąskie paseczki. Podsmaż na oleju i wrzuć do garnka. Dorzuć ziele angielskie i rozgnieciony czosnek. Podlej wodą i duś do miękkości. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulkę i paprykę oraz usmażone pieczarki uprzednio pokrojone w paski.Dopraw przyprawami; w razie potrzeby dolej wodę. Całość chwilę pogotuj. Mąkę wymieszaj ze śmitanką i dodaj do strogonowa.
Boeuf Strogonow
