Placek z mąki konopnej
2/3 szklanki mąki z konopi wymieszać z 1/2 szklanki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczką papryki ostrej, szczyptą soli, 1 łyżeczką sody oczyszczonej, 4 łyżkami octu jabłkowego i 3 łyżkami oleju kokosowego w formie stałej. Wyrobić ciasto do momentu połączenia wszytskich składników. 2 łyżeczki siemienia lnianego zalać 4 łyżkami letniej wody i wymieszać. Gęstą papkę dodać do ciasta i zagnieść. Kulę ciasta zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 min. Ciasto przełożyć do okrągłej formy i wylepić na około 1 cm grubości. Piec 180 stopni, około 20 min.
mąkę z konopi można kupić http://efektfoods.pl/dla-sportowcow-c677
Placek z mąki konopnej
