Kwelka Gotuje
  • Lookbook
  • O mnie
  • Sample Page
  • Współpraca
  • Facebook
  • Email
  • O mnie
  • Facebook
  • Email
Kwelka Gotuje
  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania śniadaniowe i przekąski
      • Burgery
      • Chipsy
      • Jajecznice
      • Jajka
      • Kanapki
      • Kasza jaglana
      • Naleśniki
      • Omlety
      • Owsianki
    • Dania obiadowe
      • Kasze
      • Ryby
      • Makarony
      • Gulasz
      • Curry
      • Drób
      • Pizza
      • Potrawki
      • Schab
      • Placki
      • Steki
      • Zapiekanki
      • Sznycle
      • Zupy
    • Napoje
      • Soki
      • Koktaile
      • Inne
    • Desery
    • Sałatki i surówki
    • Wypieki
      • Babki
      • Chleby
      • Ciastka
      • Ciasta
      • Tarty
    • Inne
      • Dodatki
      • Pasty
      • Pasztety
      • Wegańskie i wegetariańskie
  • O mnie
  • Współpraca
Gulasz

Boranija, czyli gulasz z fasolki szparagowej i fasolki typu mamut.

9 lipca 2017
Boranija, czyli gulasz z fasolki szparagowej i fasolki typu mamut.
fb-share-icon
Tweet


Boranija, czyli gulasz z fasolki szparagowej i fasolki typu mamut.
Składniki: 300-400 gr chudego mięsa wołowego, ok. 700 gr żółtej młodej fasolki szparagowej i fasolki typu mamut, pokrojonej na parocentymetrowe kawałki, 3 średnie marchewki pokrojone w talarki, 1 duża lub 2 małe cebule pokrojone w piórka, 2 duże pomidory malinowe pokrojone w kostkę, ½ pęczka świeżego koperku drobno pokrojonego, 1 łyżka oleju, ok. 1 litr wody – ma przykrywać całość, sól, pieprz, słodka papryka w proszku.
Na rozgrzanej łyżce oleju w dużym płaskim garnku zeszklić cebulę (nie powinna się zrumienić), dodać do niej mięso, jeśli używamy. Po przesmażeniu, dodać pomidory i marchewki, i dusić na wolnym ogniu około pół godziny do powstania gęstego sosu. Po tym czasie dodać obraną i pokrojoną w parocentymetrowe kawałki fasolkę. Po dodaniu fasolki doprawić przyprawami, chwilę przesmażyć i zalać wodą tak, aby przykrywała całe danie. Czas gotowania zależy od fasolki, czasami wystarczy 15 minut, a czasami trzeba jej dać do pół godziny. Pod koniec gotowania dodać koperek. Podawać chlebem.
Źródło: Blog Balkan Blend

fb-share-icon
Tweet



Rustykalna tarta z truskawkami i rabarbarem
Focaccia z boczkiem i pomidorami

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze

  • Zupa paprykowa na soku pomidorowym z pastą pietruszkowo-czosnkową
    In Zupy
    26 lutego 2021
  • Jajeczna pasta z brokułem i awokado
    In Insulinooporność, Pasty, Wegańskie i wegetariańskie
    25 lutego 2021
  • Sałatka z fasoli mung
    In Sałatki i surówki
    24 lutego 2021
  • Kitchari -ajurwedyjski superfood
    In Dania śniadaniowe i przekąski, Insulinooporność, Wegańskie i wegetariańskie
    23 lutego 2021
  • Mung dahl
    In Wegańskie i wegetariańskie
    22 lutego 2021

Archiwa

  • Luty 2021 (20)
  • Styczeń 2021 (23)
  • Grudzień 2020 (24)
  • Listopad 2020 (23)
  • Październik 2020 (24)
  • Wrzesień 2020 (22)
  • Sierpień 2020 (25)
  • Lipiec 2020 (28)
  • Czerwiec 2020 (24)
  • Maj 2020 (24)
  • Kwiecień 2020 (26)
  • Marzec 2020 (20)
  • Luty 2020 (27)
  • Styczeń 2020 (28)
  • Grudzień 2019 (26)
  • Listopad 2019 (24)
  • Październik 2019 (29)
  • Wrzesień 2019 (27)
  • Sierpień 2019 (46)
  • Lipiec 2019 (64)
  • Czerwiec 2019 (56)
  • Maj 2019 (31)
  • Kwiecień 2019 (29)
  • Marzec 2019 (26)
  • Luty 2019 (25)
  • Styczeń 2019 (30)
  • Grudzień 2018 (31)
  • Listopad 2018 (30)
  • Październik 2018 (31)
  • Wrzesień 2018 (30)
  • Sierpień 2018 (30)
  • Lipiec 2018 (27)
  • Czerwiec 2018 (28)
  • Maj 2018 (34)
  • Kwiecień 2018 (41)
  • Marzec 2018 (38)
  • Luty 2018 (39)
  • Styczeń 2018 (31)
  • Grudzień 2017 (20)
  • Listopad 2017 (33)
  • Październik 2017 (29)
  • Wrzesień 2017 (27)
  • Sierpień 2017 (42)
  • Lipiec 2017 (41)
  • Czerwiec 2017 (53)
  • Maj 2017 (64)
  • Kwiecień 2017 (59)
  • Marzec 2017 (74)
  • Luty 2017 (61)
  • Styczeń 2017 (76)
  • Grudzień 2016 (102)
  • Listopad 2016 (97)
  • Październik 2016 (126)
  • Wrzesień 2016 (89)
  • Sierpień 2016 (70)
  • Styczeń 2016 (1)
Copyright © 2019 by Kwelka
Ta strona korzysta z plików cookie do optymalizacji dostarczanej treści, jeśli sobie tego nie życzysz możesz wyłączyć je tutajAkceptuj
Pliki cookie

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary Always Enabled

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.