

Składniki: ok. 1,2-1,5 kg żeberek, 3-4 kwaśne jabłka, 3 łyżki miodu, 3 łyżki oleju, 1 łyżka octu jabłkowego, 1-2 łyżki sosu sojowego, pół łyżeczki soli, łyżeczka pieprzu, 1/3 szkl. soku jabłkowego. W misce wymieszaj miód, olej, sos sojowy, ocet jabłkowy i sok jabłkowy. Jabłka pokrój […]
Dziś mam przepis na pieczone tofu. A raczej na fantastyczną marynatę, którą można wykorzystać do marynowania mięs i warzyw. Składniki: 1 opakowanie tofu. 20 g oleju lub oliwy, 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki passaty pomidorowej lub koncentratu pomidorowego, lub pesta z pomidorów, po pół […]
Mój zimowy comfort food. Długo gotowane żeberka z passacie pomidorowej podane z makaronem.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.