Bezglutenowe wegańskie pikantne babeczki gryczane
Składniki: 90g Kaszy gryczanej, 50g cebuli, 35g pomidorów suszonych, 200g brokułów, 20g oleju rzepakowego, 0,5g soli, 3g pieprzu, 5g papryczki chili, 5g ziół prowansalskich, 30g siemienia lnianego
Ugotuj kaszę gryczaną. Posiekaj drobno cebulę i zeszklij ją na patelni na oleju.(można dodać surową cebulę i nie używać oleju). Następnie również drobno posiekaj suszone pomidory i pokrój brokuły. W osobnej misce wyłóż ugotowaną kaszę, dodaj przyprawy i siemię lniane. Wszystko zmiksuj blenderem, dodaj kawałki suszonych pomidorów, brokuły i zeszkloną cebulę – wszystko wymieszaj i ułóż w foremki do babeczek. Piec ok. 30 min w 180 stopniach.
Źródło: naszakasza.dietmap.pl