Kurczak z makaronem z fasoli mung
Składniki: 300 g mięsa drobiowego (w wersji wege tofu), 100 g makaronu z fasoli mung, 3 kolorowe papryki, 1 duża biała cebula, 1 cukinia, sól pikantna od Radix-Bis, czubrica czerwona od Radix-Bis, kaszubski pieprz ziołowy od Radix-Bis, czarny sezam, kilka ząbków czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO.
Kurczaka pokroić w paski i posypać czubricą czerwoną i pikantną solą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć mięsa. Papryki pokroić w paski, cebulę w piórka, cukinię na półplasterki i wrzucić na patelnię. Wszystko wymieszać. Dodać ząbki czarnego czosnku, doprawić do smaku. Smażyć ok. 10 min. mieszając od czasu do czasu. Makaron przygotować zgodnie z zaleceniami producenta i dodać do warzyw z kurczakiem. Danie podawaj posypane czarnym sezamem.
Kurczak z makaronem z fasoli mung
