Groszkowy makaron z pastą z czarnego czosnku z cukinią i pomidorkami – pomysł na bezglutenowy i wegański obiad
Składniki: 70 g makaronu z zielonego groszku, pół cukinii, 1 czerwona cebula, 3 suszone pomidorki w zalewie olejowej z pestkami dyni, pół płaskiej łyżeczki pasty z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO, sól, pieprz, trochę pestek dyni z zalewy z pomidorów, tarty ser.
Makaron ugotuj. Na patelni podsmaż pokrojoną cebulkę, cukinię i pomidory. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzi i wymieszaj z czarną pastą czosnkową; dodaj do warzyw, wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, posyp pestakmi dyni i startym serem.
Groszkowy makaron z pastą z czarnego czosnku z cukinią i pomidorkami –
