Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem
Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Dodać pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku. Po chwili smażenia dodać przyprawy: curry, kumin, sól, pieprz, kurkumę, paprykę ostrą i słodką, pieprz cayenne, liść kaffiru, kilka kropel soku z limonki. wymieszać i dodać pokrojoną pierś kurczaka, smażyć, mieszać od czasu do czasu przez ok. 10 min. po tym czasie dodać szklankę ugotowanej ciecierzycy od Radix-Bis, ok. 150 g dyni, 0,5 l bulionu (ewent. wody) i dusić ok. 15 min. po tym czasie dodać ok. 150 ml mleczka kokosowego Radix-Bis. Smażyć do 10 min. Curry można dodatkowo doprawić gotową pastą curry. Gotowe danie podawać z ryżem i kolendrą. Ja wybrałam brązowy ryż od Radix-Bis.
Curry z ciecierzycą, dynią i kurczakiem
