Węgierska zupa gulaszowa
300 g mięsa wołowego, 2 małe marchewki, 2 czerwone papryki, 250g pieczarek, pół cebuli, 5 nasion ziela angielskiego, 3 llistki laurowe, 6 czubatych łyżeczek papryki słodkiej, 2 łyżeczki papryi ostrej, szklanka przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki soli, 2 ząbki czosnku.
Zagotować llitr wody z zielem ang. i listkami laurowymi. Mięso pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem, podsmażyć i dodać do wody. Gotować godzinę. Po tym czasie dodać pokrojone marchewki i paprykę. Cebulkę podsmażyć wraz z pieczarkami. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Chwilę dusić i dołorzyć do mięsa . Wszytsko razem gotować około godzinę, do czasu jak mięso będzie miękkie.
Węgierska zupa gulaszowa
