

Składniki: 300 g makaronu (u mnie świderki od Nudle Śląskie), 200 g maku mielonego, 250 ml mleka, 50 ml śmietanki 30%, 23 łyżki miodu, 50 g orzechów, 50 g migdałów, 20 g suszonej żurawiny, 30 g rodzynek, 2 łyżeczki skórki pomarańczowej (można ją pominąć). Makaron […]
Złocisty, bogaty i jakże słodki karmel jest tradycyjnie wytwarzany przez gotowanie cukru, aż zmieni kolor. Karmel to składnik wielu ciast, deserów, dodatku do lodu. A dziś u mnie idealnie dopasował się z makaronem i orzechami. Składniki: 100 g makaronu czekoladowego – u mnie Nudle Śląskie […]
Granolę nie robię zbyt często. Jest niesamowicie łatwa do przygotowania! Ta marchewkowa granola jest pełna owsa, marchewki, rodzynek, orzechów i wszystkich smacznych rozgrzewających przypraw. Akurat na jesienne śniadanie z jogurtem lub ciepłym mlekiem. Do tego ulubiona filiżanka herbatki i mamy idealny początek dnia.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.