Masa kokosowa: 1 białko, 60 ml mleka, 1 i 1/3 szkl. wiórków kokosowych, 3/4 szkl. cukru pudru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, szczypt soli.
Białko ubij na sztywną pianę wraz z solą. Dodaj cukier, wiórki, mleko i mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj i odstaw.
Ciasto czekoladowe: 3 jajka, 1 żółtko, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 3/4 szkl. cukru, 3 łyżki kakao, pół szkl. mleka, pół szkl. oleju, 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Jajka ubi z cukrem na puszystą masę. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż 3/4 ciasta. Następnie połóż masę kokosowe i resztę ciasta czekoladowego. Piecz 50 min. w temp. 180 stycznia. Ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.