Sałatka gyros
Składniki: 50 dag piersi kurczaka, 3 ząbki czosnku, 5 łyżek dyni, 50 dag winogron zielonych i fioletowych, 1 puszka kukurydzy, 2 łyżki majonezu, przyprawy: po 1/3 łyżeczki curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, chilli, przyprawy kebab; sól, pieprz, szczypta czarnego czosnku w proszku (opcjonalnie).
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i odstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso usmażyć. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Winogrona pokroić na pół i wyjąć pestki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, doprawić do smaku solą, pieprzem i czarnym czosnkiem w proszku.
Proszek z czarnego czosnku od Radix-Bis. Przyprawa gyros, sól i pieprz od Radix-Bis.