Komosa z cukinią i gram masalą
Składniki: 100 g komosy ryżowej, 450 g cukinii, 2 cebule, 100 ml passaty pomidorowej, 250 ml wody, sól, pieprz, 1 łyżeczka przyprawy gram masala, łyżeczka oleju kokosowego, szczypiorek.
W garnku rozpuść olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklij. Połowę cukinii pokrój w kostkę, połowę w półplasterki i wrzuć do garnka z cebulą. Wsyp sól, pieprz i gram masalę. Wlej wodę, wsyp komosę wymieszaj i gotuj na małym ogniu ok. 10 min. Po tym czasie wlej passatę, gotuj jeszcze kilka min. W razie potrzeby można dolać wodę lub passatę. Dopraw do smaku. Danie podawaj ze szczypiorkiem.
Komosa ryżowa i olej kokosowy od Radix-Bis
Komosa z cukinią i gram masalą
