Jajka z 4 farszami
bazyliowy z awokado: 4 jajka ugotowane na twardo, 1 łyżka pesto z bazylii, 1 awokado, sól, pieprz.
Jajka obierz, przekrój na pół wyjmij żółtka. Żółtka wymieszaj na gładko z awokado. Dodaj pesto, dopraw solą pi perzem. Farszem napełnij połówki jajek.
buraczkowy: składniki: 3 jajka ugotowane na twardo, pół ugotowanego lub upieczonego buraka, sól, pieprz, kilka kosteczek fety, orzech włoski.
Jajka obierz, przekrój na pół wyjmij żółtka. Żółtka wymieszaj ze startym na małych oczkach burakiem i fetą, Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnij połówki jajek. Na wierzch połóż kawałki orzecha włoskiego.
Ziołowy: 4 jajka ugotowane na twardo, sól, pieprz, po łyżeczce posiekanych: rzeżuchy, pietruszki, oregano, koperku, 30 g kremowego serka śmietankowego lub jogurtowego, szczypta czarnego czosnku w proszku, ewentualnie łyżeczka jogurtu lub majonezu.
Jajka obierz, przekrój na pół wyjmij żółtka. Żółtka wymieszaj z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj. Farszem napełnij jajka.
Farsz chrzanowy:3 jajka ugotowane na twardo, 1 płaska łyżeczka chrzanu,
2 łyżki majonezu, sól, pieprz, koperek.
Jajka przekrój na pół. Do miseczki wrzuć żółtka jajek. Dodaj majonez, chrzan, koperek, czarny proszek czosnkowy, sól i pieprz. Widelcem wszystko dokładnie wymieszaj. Do każdej połówki jajka włóż farsz.
Proszek czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO