Pieczony łosoś z komosą i sosem cukiniowym
Składniki: 300 g łososia, 100 g komosy ryżowej od Radix-Bis, 1 szkl. soku z cukinii, 4 łyżki śmietanki kokosowej z mleka kokosowego, sól, pieprz, curry, 1 cebula, 1 pomidor, natka pietruszki, koperek.
Łososia oprósz solą i pieprzem i upiecz. Komosę ugotuj. Cebulę opierz i usmaż. Pomidora sparz i obierz ze skórki; następnie pokrój i dodaj do cebuli. Duś ok. 5 min. Po tym czasie wlej sok z cukinii i gotuj na średnim ogniu przez 10 min. Dodaj śmietankę kokosową, koperek i całość zmiksuj. Ugotowaną komosę odcedź i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.
Łososia podawaj z komosą i cukiniowym sosem.
Pieczony łosoś z komosą i sosem cukiniowym
