Białkowe babeczki z przepisu Moniki z bloga Eat It Clean
Podaję jak ja robiłam te babeczki. Polecam zajrzeć do przepisu Moniki, ponieważ bardzo dokładnie opisała sposób robienia tych babeczek. Poniżej link do przepisu.
Składniki: 4 białka jaj, szczypta soli, 5 łyżek erytrytolu od Radix-Bis, 2 łyżki cukru trzcinowego od Radix-Bis, 1 szklanka mąki jaglanej od Radix-Bis, 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 80 ml płynnego lekko ciepłego oleju kokosowego od Radix-Bis, 60 ml mleka migdałowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 łyżki soku z cytryny, 2 gruszki.
Nagrzewamy piekarnik na 180 ° C. Przygotowujemy foremki na muffinki, ja używam silikonowych 6 dużych.
Kroimy gruszki w małą kosteczkę.Olej łączymy z mlekiem i sokiem z cytryny. Białka ubijamy na sztywno z solą Następnie dodajemy erytrol i cukier trzcinowy. Gdy piana z białek sztywna i lśniąca, dolewamy cienkim strumieniem olej z mlekiem i sokiem z cytryny, cały czas miksujemy. Do masy dodajemy mąkę w 3-4 częściach, delikatnie mieszamy szpatułką.
Na dno foremek wsypujemy kostki gruszki a na nie ciasto. Babeczki wstawiamy do piekarnika. na 23 minuty.
Białkowe babeczki z przepisu Moniki z bloga Eat It Clean
