Gulasz z soczewicy
Składniki: 400 g ugotowanej soczewicy od Radix-Bis (ok. 250 g surowej), 3 czerwone papryki, 100 g brązowego ryżu od Radix-Bis, 1 puszka pomidorów lub 5 pomidorów sparzonych i obranych ze skórki, 5 ząbków czarnego czosnku id Czarny Czosnek BIO, 2 cebule, sól pikantna od Radix-Bis, pieprz, natka pietruszki.
Cebule i papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Na dużej patelni podsmażyć paprykę z cebulą. Dodać pokrojone pomidory lub wlać te z puszki oraz ząbki czarnego czosnku i przyprawy. Duś ok. 5-10 min. Dodać ugotowaną soczewicę, wymieszaj i duś jeszcze 5 min. Gulasz podawaj z ugotowanym ryżem i posypany natką pietruszki.
Gulasz z soczewicy
