Buraczane gofry
Składniki: 1 jajko, 120 g ugotowanego lub upieczonego buraka, 2 łyżki mleka, 2 łyżki mąki gryczanej od @radixbis, po 1 łyżce mąki ryżowej i razowej od @radixbis, szczypta proszku do pieczenia, tymianek, sól, pieprz, ser feta lub kozi, natka pietruszki.
Jajko, mleko, mąki, sól, pieprz, tymianek i połowę buraka zmiksować na jednolitą masę. W dobrze rozgrzanej gofrownicy smażymy gofry (mi wyszły dwa). Gofry podajemy z drugą połową buraka pokrojoną w kosteczkę z fetą i natką pietruszki (lub rukolą i kozim serem).
Kcal ok. 470; białko 25g; tłuszcze 18 g; węglowodany 48 g, błonnik 8,5 g.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7 do 15.
Zachęcam do skorzystania z 5% rabatu na cały asortyment w sklepie Radix-Bis.ić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto
Buraczane gofry
