Na śniadanko wjeżdżają wegańskie placuszki gryczane
Składniki: 3 duże łyżki kaszy gryczanej białej niepalonej, 1 łyżka siemienia lnianego, 2 łyżki wrzątku, pół jabłka (ok. 80 g), 3 szczypty cynamony, pół łyżeczki proszku do pieczenia
Do podania wegański jogurt kokosowy, borówki, drażetki czekoladowe Super Fudigo od @Super Krówka
Kaszę gryczaną zalać wodą i odstawić na całą noc. Siemię lniane zalać wrzątkiem i odstawić na 10 min. W misie blendera umieścić przepłukaną i odcedzoną kaszę, kisiel z siemienia, jabłko, cynamon i proszek do pieczenia. Masę zblendować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i smażyć placki. Podawać z jogurtem, owocami i drażami.
Na śniadanko wjeżdżają wegańskie placuszki gryczane
