Pieczone placki z kalafiora i szpinaku
Składniki: pół kalafiora ugotowanego przez 5 min., 2 garście szpinaku, 1 jajko, 3 łyżki mąki z ciecierzycy od Radix-Bis, sól cebula-czosnek-szczypiorek od Radix-Bis, pieprz ziołowy, pół łyżeczki proszki z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO 1 cebula.
Kalafior zblenduj pulsacyjnie, dodaj cebulę i zblenduj, dodaj szpinak i zblenduj. W misce wymieszaj warzywną masę z jajkiem, przyprawami i mąką. Z masy uformuj kotleciki i piecz je przez 25 min w temp. 190 stopni. Jeśli masa jest zbyt rzadka ostaw całość na kilka minut lub dodaj odrobinę mąki.
Przypominam o rabacie na wszystkie produkty w sklepie Radix-Bis www.radix-bis.pl
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7 do 15.
Lub wysłać PrtScn koszyka (ale bez realizacji) na e-mail sklep@radix i opłacić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto.
W każdym przypadku należy podać hasło kasia5.
Zaptaszm do skorzystania ze zniżki 10% na zakupy wszystkich produktów Czarnego Czosnku ze sklepu www.czarny-czosnek.pl hasło: kasia10.