Kremowa zupa czosnkowo-pieczarkowa
Przypominam o zniżce 10% na zakupy na hasło kasia10.
www.czarny-czosnek.pl
Składniki: 450 g pieczarek, 2 cebule, 4 ząbki czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO, łyżka masła klarowanego; 1,2 l bulionu, 1/4 szkl. śmietanki 12%, sól, pieprz, tymianek; kostka tofu, pasta z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO
Pieczarki umyj i pokrój. Cebulę obierz i pokrój. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć grzyby i cebulę, usmaż. Wsyp sól, pieprz, 2 gałązki tymianku. Przemieszaj kilka razy i wlej bulion oraz wsyp czarne ząbki czosnku. Gotuj ok. 15 min. Zupę zblenduj, wlej śmietankę i dopraw do smaku.
Kostkę tofu pokrój w plastry. Każdy posmaruj czarną pastą czosnkową i usmaż. Zupę podawaj z tofu. Możesz również zrobić grzanki czosnkowe lub grzanki z serem.