Dorsz z czosnkowym sosem i cukinią
Składniki: 400 g dorsza, 4 łodygi selera naciowego, 1 cukinia, 1 czerwona cebula, 100 ml mleka kokosowego, 50 ml wody, 1 łyżeczka pasy z czarnego czosnku od Czarny Czosnek BIO, sól morska @radixbis, pieprz, tymianek.
Na oleju kokosowym od @radixbis zeszklij pokrojoną cebulę. Następnie dodaj oczyszczone i pokrojone łodyżki selera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Cukinię pokrój (najlepiej obieraczką do warzyw) na cienkie plastry i wrzuć na patelnie. Mleko kokosowe wymieszaj z pastą z czarnego czosnku i wlej na patelnię. Wlej wodę, wrzuć trochę tymianku i wymieszaj. Rybę posyp solą morską i pieprzem, połóż na warzywa. Patelnię przykryj. Duś wszystko ok. 20 min, aż ryba będzie gotowa. Danie podawaj z ugotowaną komosą ryżową od Radix-Bis
Dorsz z czosnkowym sosem i cukinią
