Późne sobotnie śniadanko 😊
Omlet ze szpinakiem i pastą czosnkową
Składniki: 1 jajko, 50 ml mleka kokosowego lub wody, 1 łyżka mąki gryczanej Radix-Bis, 1 cebula szalotka, garść szpinaku, 1 cm plaster fety, 1 łyżeczka pasty z czarnego czosnku Czarny Czosnek BIO, sól szczypiorek-cebula-czosnek @radixbis, pieprz.
Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni zeszklij pokrojoną cebulę. Dodaj szpinak i chwilkę smaż. Jajko wymieszaj z mlekiem kokosowym, mąką, solą i pieprzem. Dodaj usmażony szpinak z cebulkę oraz wkrusz fetę, wymieszaj. Masę wlej na rozgrzaną patelnie i smaż z obu stron. Gotowy omlet posmaruj pastą z czarnego czosnku.
Późne sobotnie śniadanko 😊
