Chlebek bananowo-jaglany
Sk艂adniki: 4 banany, 4 艂y偶ki ugotowanej kaszy jaglanej, p贸艂 szkl. m膮ki z ciecierzycy od Radix-Bis, 6-7 艂y偶ek oleju, 2 jajka, 8 szt. posiekanych orzech贸w w艂oskich, p贸艂 艂y偶eczki cynamonu, p贸艂 艂y偶eczki kurkumy.
呕贸艂tka oddzieli膰 od bia艂ek, bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋. Banany rozgnie艣膰 widelcem i wymiesza膰 z kasz膮 jaglan膮, olejem, orzechami i przyprawami. Doda膰 m膮k臋 z ciecierzycy oraz ubite bia艂k膮. Delikatnie wymiesza膰. Mas臋 prze艂o偶y膰 do keks贸wki. Piec 50 min. e temp. 190 stopni.