Sałatka z czosnkowej ciecierzycy i fety idealna na drugie śniadanie lub piknik 😀
Składniki: 1 duża puszka ciecierzycy gotowanej na parze, 1 cebula pokrojona w piórka, 1 ząbek czosnku Czarny Czosnek BIO, sól, pieprz, szczypta ostrej papryki, 80 g sera feta, natka pietruszki.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę i smaż na średnim ogniu przez 6-8 min, aż zmięknie. Wsyp sól, pieprz i paprykę, przemieszaj. Następnie dodaj ciecierzycę oraz starty czosnek i zamieszaj. Posyp natką pietruszki i wkrusz 3/4 fety. Sałatkę przełóż do miseczki i posyp resztą fety. Sałatkę podawaj z podpłomykami, pitą lub grzankami.
Sałatka z czosnkowej ciecierzycy i fety idealna na drugie śniadanie lub
