Gofry na wytrawnie z przepisu Eat it clean
Składniki: 1 jajko, 90 ml mleka migdałowego lub innego ulubionego, 1 łyżeczka oleju, 6 łyżek mąki z ciecierzycy Radix-Bis, 1 łyżka mąki ryżowej Radix-Bis, 1 łyżka skrobi z kukurydzy Radix-Bis, sól, ulubione przyprawy i zioła – u mnie – suszona natka pietruszki, suszony koperek, czosnek granulowany, suszona cebula, 1 cukinia (około 200-250 g).
Cukinię obieramy, wycinamy cały środek razem z pestkami. Ścieramy ją na tarce o małych oczkach. Mocno odciskamy z soku. Przekładamy na sitko, posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Po tym czasie ponownie odciskamy cukinię z płynu. Dodajemy resztę składników, mieszamy.
Porcjami nakładamy ciasta do gofrownicy i smażymy po ok. 3 min. Gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami.
Oryginalny przepis zobaczycie tu: http://www.eatitclean.pl/bezglutenowe-wytrawne-gofry-z-cukinia-z-piekarnika/?fbclid=IwAR0bTIPuP8uKJcvW5mbXnVEoMKa89xLBqG3GWTBMVQ3fKxDoYyr2M2vMkNo