Placuszki z komosy ryżowej i fasoli
Składniki: 100 g komosy ryżowej Radix-Bis, puszka czerwonej fasoli, 1 cebula, sól z cebulką czosnkiem i szczypiorkiem @radixbis, pieprz, papryka ostra, natka pietruszki – 1 łyżka, 1 jajko, ewentualnie 1-2 łyżki mąki ryżowej @radixbis.
Dodatkowo jogurt naturalny, pietruszki, pieprz.
Komosę ugotuj. Fasolkę z cebulkę zmiksuj na jednolitą masę. W misce wymieszaj jajko z ugotowaną komosą, zmiksowaną fasolą z cebulką, natką pietruszki, i przyprawami. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodaj mąkę ryżową. Placuszki smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu, np. oleju kokosowego. Placuszki podawaj z jogurtem wymieszanym z natką i pieprzem.
Placuszki z komosy ryżowej i fasoli
