Gwiazdeczki z ryżu, białej czekolady i wiórków kokosowych
Składniki: 6 szkl. ryżu preparowanego, 2 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis, 2 szkl. wiórków kokosowych Radix-Bis, 4 łyżki jogurtu naturalnego, 350 g białej czekolady; foremka w kształcie gwiazdki lub ruloniki z papieru do pieczenia złożone w kształcie stożka – wtedy wychodzą piękne choinki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj olej kokosowy, jogurt i wiórki, wymieszaj. Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj. Masę przekładamy do foremki, dokładnie ugniatamy i delikatnie wyciągamy foremkę. Jeśli chcemy zrobić choineczki to masę przekładamy do ruloników, chłodzimy w lodówce, najlepiej przez noc i ścigamy papier. Ozdoby – wedle uznania lub życzenia dzieci 🙂
Gwiazdeczki z ryżu, białej czekolady i wiórków kokosowych
