Muffinki na śniadanie z musem borówkowym
Składniki: mus: 70 g borówek, 4 łyżki jogurtu naturalnego;
Muffinki: 1 banan, utłuczony, 70 g mąki owsianej od Radix-Bis (można zmielić płatki owsiane), 30 g mąki razowej/pełnoziarnistej, 100 g płatków owsianych od Radix-Bis, 30 g brązowego cukru, 125 ml mleka (może być roślinne), 1 jajko, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego od Radix-Bis, 3 łyżeczki nasion chia od Radix-Bis, 3 p proszku do pieczenia, 1 szczypta cynamonu, 1 szczypta soli
Składniki na muffinki połączyć i upiec w piekarniku – 30 min 180 stopni.
Borówki zmiksować z jogurtem na gładki mus. Można posłodzić. Ostudzone muffinki podawać z musem borówkowym.
Muffinki na śniadanie z musem borówkowym
