Makaroniki z chlorofilem
Składniki: 1 łyżka nasion chia od Radix-Bis,100 ml wody, 2 łyżki dżemy jagodowego od Radix-Bis, białko jajka, sól, 100 g cukru pudru, łyżeczka chlorelli od Radix-Bis, 3 łyżki mąki migdałowej od Radix-Bis.
Nasiona chia zalej wodą wymieszaj id odstaw do napęcznienia. Co kilka minut je mieszaj. Gdy będą już gęste wymieszaj je z dżemem. Białko ubij na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dodawaj stopniowo połowę cukru pudru. Ubijaj, aż powstanie gęsta i lśniąca piana. Dodaj chlorellę i jeszcze chwilę ubijaj. Wsyp pozostały cukier i mąkę migdałową i delikatnie wymieszaj. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj krążki o średnicy 4 cm. Odstaw na pół godziny. Piecz 15 min w temp. 150 stopni. Wystudź i przełóż masą chia.
Makaroniki z chlorofilem
