Jutro przypada Dzie艅 Pizzy 馃崟
Moja propozycja na ten te艅 to drowa bezglutenowa pizza na marchewkowym spodzie
Sp贸d: 200 g marchewek startych na drobnych oczkach i odci艣ni臋tych z nadmiaru wody, 2 jajka, 150 g m膮ki ry偶owej od Radix-Bis, s贸l, pieprz. Wszystko po艂膮czy膰. Ciasto powinno bez problemu przyjmowa膰 posta膰 niewielkiej kuli.
Wierzch: 200 g mro偶onego szpinaku w li艣ciach, z膮bek czosnku, odrobina mas艂a i oleju, passata pomidorowa, pomidor贸w, s贸l, pieprz.
Blach臋 wy艂o偶y膰 papierem do pieczenia, prze艂o偶y膰 na ni膮 ciasto i uformowa膰 okr膮g. Podpieka膰 ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. Po wst臋pnym pieczeniu na cie艣cie rozsmarowa膰 passat臋. Na艂o偶y膰 li艣cie szpinaku, u艂o偶y膰 plasterki pomidor贸w, posypa膰 serem. Piec przez kolejne 10 minut do zarumienienia.
Jutro przypada Dzie艅 Pizzy 馃崟
