Kokosowe babeczki
Składniki: 80 ml oleju kokosowego Radix-Bis, 60 ml miodu, 4 jajka, łyżeczka ekstraktu waniliowego, 100 g mąki kokosowej Radix-Bis, pół łyżeczki sody oczyszczonej;
na polewę: łyżka oleju kokosowego, 100 g gorzkiej czekolady, wiórki kokosowe.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Olej rozpuścić, zmiksować z miodem na puszystą, jasną masę. Nie przerywając miksowania dodawać po jednym jajku oraz ekstrakt waniliowy. Na koniec wsypać mąkę kokosowa wymieszaną dokładnie z sodą.
Masę przełożyć do foremek, wypełniając je do 3/4 wysokości. Piec 15-16 minut.
Upieczone babeczki wyjąć z foremek na kratkę do przestygnięcia.
Rozpuścić czekoladę z olejem, polać babeczki i posypać wiórkami.
Ozdobić kwiatami z ananasa.
Cienkie plastry ananasa postrzępić nożyczkami. Suszyć godzinę w piekarniku nagrzanym do 100 stopni. Przełożyć do szklanek nadając kształt kwiatka, chłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Kokosowe babeczki
