Kotlety z kurczaka w kaszce kukurydzianej i sezamie
Składniki: 2 piersi kurczaka, 50 g kaszy kukurydzianej, od Radix-Bis 10 g masła, papryka suszona, łyżeczka ziaren sezamu, mąką, jajko, sól, pieprz ziołowy.
Kaszę wymieszać ze szczyptą soli, zalać wrzątkiem tyle, aby go zamoczyć. Pozostawić aby spuchł i wciągnął płyn. Potem dodać masło i palcami wyrobić ciepłą kaszę na panierkę. Dodać paprykę i sezam. Jajko ubić lekko widelcem. Przygotować 3 talerzyki: jeden z mąką, drugi z jajkiem, trzeci z panierką kukurydzianą. Mięso ubić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Kotlety upanierować najpierw w mące, potem jajku a na koniec z kaszy. Smażyć na złoty kolor z obu stron przez 5-7 min.
Kotlety z kurczaka w kaszce kukurydzianej i sezamie
