Pulpeciki w włoskim stylu
Składniki: 200 g mięsa mielonego drobiowego, 300 gpręgi wołowej mielonej, 1 jajko, 2 kromki chleba tostowego, 2 cebule, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki tartego parmezanu (ja użyła cheddara), pół łyżeczki mielonej papryki, sól, pieprz, łyżeczka suszonego oregano, 500ml pomidorów z puszki, łyżka przecieru pomidorowego, oliwa do smażenia.
Chleb tostowy namoczyć w wodzie, odcisnąć i przełożyć do miski. Dodać oba rodzaje mięsa, jedną drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku, ser i przyprawy. Wymieszać i uformować kulki. Smażyć na złoty kolor na olwie.Dodać drugą posiekaną cebulę, pomidory z puszki i koncentrat.Doprawić solą i pieprzem. Gototwać 15 min. obracając pulpety. Gotowe danie podawać z makaronem.
Źródło: Moje Gotowanie
Pulpeciki w włoskim stylu
