Burgery z fasoli mung w sezamie
Składniki: 1 szkl. ugotowanej fasoli mung Radix-Bis, pół bardzo drobno pokrojonej cebulki, sól, pieprz, czosnek granulowany, białko jajka, 2-4 łyżki otrąb żytnych Radix-Bis, sezam Radix-Bis, dodatki: sałata, pomidor, cebula, bułka
Fasolę, cebulę i przyprawy zblenderować na gładką masę. Dodać białko i otręby, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kulki, obtoczyć w sezamie, położyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą i lekko spłaszczyć. Piec przez 20 min w temp. 200 stopni, po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 min. Gotowe burgery podawać z pomidorkami, sałatą, bułką lub innymi ulubionymi dodatkami.
Burgery z fasoli mung w sezamie
