Gotowany klops z warzywami i puree z fasoli mung
Skladniki na klopsiki: 500g mięsa mielonego z indyka, 1 bułka, 1 jajko, sól, pieprz.
Składniki na puree z fasooli:50 g suchej fasoki mung Radix-Bis,łyżeczka masła, sól, pieprz, czosnek granulowany.
Fasolę namoczyć na 8 godzin i ugotować. Zmiksować z masłem i przyprawami na gładki mus.
Do miski włożyć mięso, wbić jajko, dodać przyprawy. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i dodać do mięsa. Wymieszać i uformować klopsiki.
Z marchewki, selera, cebuli, pora ugotować wywar. Wyjąc warzywa i wrzucić klopsiki. Gotować ok. 20 min.
Gotowe klopsiki podawać z warzywami i puree z fasoli.
Gotowany klops z warzywami i puree z fasoli mung
