-Czekoladowy omlet z camembertem i truskawkami
Składniki: 2 jajka (żółtka i białka osobno), 2 łyżki mąki ryżowej, 2 łyżki mleka kokosowego o smaku kakaowym, łyżeczka oleju kokosowego, 2 łyżeczki smielonego ziarna kakaowca Radix-Bis, szczypta pieprzu i soli, łyżeczka miodu, 2 kostki gorzkiej czekolady, kilka truskawek, kilka kawałków sera camembert.
Białka ubić na sztywną pianę. W osobnym naczyniu ubić żółtka z mlekiem, mąką i kakaowcem, doprawić pieprzem i solą. Delikatnie połączyć z białkami. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym. W międzyczasie pokrojone truskawki obtoczyć w miodzie. Gdy omlet jest już przewrócony na drugą stronę, ułożyć na nim truskawki, plastry camemberta, kawałki czekolady i smażyć jeszcze chwilkę pod przykrywką.
-Czekoladowy omlet z camembertem i truskawkami
