Pizza na spodzie z komosy ryżowej
Nie znam osoby która nie lubiałaby pizzy 😉 Dziś postanowiłam zrobić ją z białej komosy ryżowej, którą dostałam z hurtowni Radix-Bis. Dzięki temu pizza jest zdrowsza, bezglutenowa, mniej kaloryczna i przede wszystkim pyszna 😀
A jaka jest Wasza ulubiona pizza?
Składniki: 1 szkl. białej komosy ryżowej, 1 szkl. startej mozarelli, 2 jajka, dodatki na wierzch: pimodor, brokół, kozi ser, oregano.
Komose ryżową ugotować zdognie z zaleceniami producenta, ostudzić. Dodać jajka i tarty ser, dokładnie wymieszać, uformować okrągły placek-spód pizzy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 min. Po tym czasie nałożyć dodatki i piec jeszcze 7min.
Pizza na spodzie z komosy ryżowej
