Kaszubski kuch
Składniki: 4 jajka, szklanka cukru, 2 łyżki miodu, 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka oleju, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżeczki cynamonu, 2 szklanki tartej marchewki, 1 szklanka bakalii, polewa czekoladowa do dekoracji
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać miód i mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem. Wymieszać i wlać olej. Całość zmiksować na jednolitą masę, po czym dodać odciśniętą z nadmiaru soku marchewkę i bakalie. Delikatnie wymieszać . Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 40 min. Po ostygnięciu ciasto udekorować polewą i bakaliami.
Kaszubski kuch
