Rolada myśliwska z jelenia
1 comber jelenia, 200g grzybów, bułka, mleko, łyżka masła, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, bulion.
Bułkę namocz w mleku, dodaj masło, posiekaną natkę i 100 g grzybów. Przypraw solą i pieprzem; dobrze wymieszaj. Mięso przetnij wzdłuż i nałóż na nie masę, zawiń i zwiąż. Mięso podsmaż na rozgrzanej patelni z oliwą i rozmarynem; przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej 1,2 litra bulionu i oliwą ze smażenia mięsa, posyp rozmarynem. Piec około godziny w 180 stopniach.
Sos: Resztę grzybów przesmaż na patelni, połącz z wodą z pieczenia mięsa, zmiksuj na gładko dopraw do smaku.
Rolada myśliwska z jelenia
