Budyń z komosy ryżowej i mango
Składniki: 130 g komosy ryżowej, pół mango, 200 ml mleczka kokosowego, pół łyżeczki kurkumy, pół łyżeczki curry, pół łyżeczki mielonego imbiru, łyżeczka macy w proszku; do podania: wiórki kokosowe, mak, suszone morele, migdały.
Przypominam o rabacie na wszystkie produkty w sklepie Radix-Bis www.radix-bis.pl
Aby skorzystać z rabatu należy wybrać płatność za pobraniem i wpisać hasło kasia5.
Lub złożyć zamówienie pod nr tel: 58 380 08 83 od pon. do pt. w godz. od 7 do 15.
Lub wysłać PrtScn koszyka (ale bez realizacji) na e-mail sklep@radix i opłacić zamówienie na podane w mailu zwrotnym konto.
W każdym przypadku należy podać hasło kasia5.
Komosę ugotuj. Mleko kokosowe podgrzej z przyprawami. Dodaj komosę, kawałki mango i macę. Całość zmiksuj na gładko. Budyń przełóż do miseczek i posyp makiem, wiórkami kokosowymi, migdałami i kawałkami suszonych moreli.
W wersji odchudzonej mleko kokosowe z puszki można wymienić na napój ryżowo-kokosowy. Morele można wymienić na jagody goji, rodzynki lub daktyle. Jeśli uda się dostać korzeń kurkumy, koniecznie użyj go – wystarczy obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
kcal 488; tłuszcze 26 g, węglowodany 50 g, błonnik 7,5 g.
Mak, komosa ryżowa, maca, morele, wiórki kokosowe, migdały są od Radix-Bis